söndag 26 juli 2009

Fältkoma...












... antar jag är ett vedertaget begrepp, iallafall var det nåt jag minns från Jims tid på trupp ( d v s när han tillbringade veckor i sträck i skogen eller på fjället med soldaterna). Enkelt uttryckt. Man blir fysiskt trött av att vara igång många timmar.

Har tillbringat 7 dagar i sträck med att visa am- och minröjning för deltagare och publik på O-ringen. Det har varit jättekul! Samtidigt märker jag hur avtrubbad du kan bli i montern efter att ha sagt samma saker sådär 150 gånger. "Det där? Jo, det är en rysk trampmina....". Och då betänker jag samtidigt att jag är en glad amatör på dessa saker. Till min hjälp i montern har jag varje dag haft utbildade och professionella ammunitions- och minröjare. De som kan hantverket och gjort det många gånger. Själv har jag pratat kring ofarliga atrapper.....

Självklart tycker jag att alla orienterare som INTE besökte vår monter var felorienterade (hi,hi) men det blev en hel del goda samtal med intresserade besökare. Det känns bra att så många förstår och bryr sig om!

Under min tid på O-ringen har husse blivit hjälten i flocken, "mat-gubben". Jag har haft morgnar och kvällar, han resten. Alla valpar har utvecklats i en rasande fart, nu är det full rulle här, bus, låtsasslagsmål och utflykter när vi är ute.
Nästa vecka flyttar de. Först ut är Prins Bosse av Gränna som åker på tisdag morgon. Sen prick i nacken (Vittra?) som åker med Birgitta tisdag eftermiddag. Konstigt är det, men bra! De behöver sina nya hem och nästa steg i sin utveckling. Och så ska vi självklart våldgästa alla våra valpars nya hem snart!!!!

2 kommentarer:

Rebecca Söderblom sa...

Underbara bilder på ännu underbarare valpar! Känns det inte lite sorgligt att skiljas från dem även om det ingår i uppfödarkonceptet? Jag tror att jag skulle sakna de där små pälsmonstren alldeles förskräckligt... :-)

Katarinas blogg sa...

Men sorgen är ändå inte så stor som man kan tro. De BEHÖVER sina nya hem för att utvecklas till de fantastiska individer (heeeelt objektivt) de är och två stannar här hos oss.