söndag 7 oktober 2007

Dagen som idag

....har trots att jag grubblat över både Saga och Ulrika varit ganska skön. Mats med fransk kollega var här i förmiddags för att låna vår lååånga bil för att köra till IKEA. Nu finns det ett KÖK i Vomero. Om än i kartonger. Yes! Gillade också att det stod en franskregad bil på vår gård halva dagen, passade liksom med middagen jag lagat till idag :o)

Björn, Mats och Maritas son, lika gammal som Linnea, har varit här och busat. Basket, TV, Pizza, vattenkrig. Tror att båda behövde det.

Hundarna är tvärslut. Dels har de fått busa runt med barnen, inklusive mycket bollkastning, dels hann vi ned till havet efter åskväder nummer två. Vilka miner! Sandstrand att rusa på, vågor som SLOG mellan sanddynerna ute i det grunda vattnet. Sjövärdiga är nog rätt ord för båda. Nu ligger de i en utmattad hög och snarksover. Och vi har hittat vägen in till stranden, trots alla låsta betalstränder. Det är visserligen en skräpig mardrömsresa fram, kantad av avlagda kläder, flaskor, hundskit, uthälld pasta och all mänskligt avfall du kan tänka dig. Men koppel fram och så bakvägen in till betalstränderna som är relativt rena. Ännu så länge.....

Och, herreminje, Maria ringde nu ikväll. Vi hörde två stora BRAK under gårdagens åskväder, d v s nedslag. Ett av dem var hos Maria, Todd och Olivia. Maria som gladde sig så mycket åt Internet! Datorerna utslagna, blixten gått i vägguttagen på översta våningen. Svarta väggar, puts som rasat. Elen delvis utslagen fortfarande. De kom inte ens ut. Grinden till huset gick att öppna manuellt men nån hade glömt att sätta en manuell funktion på den 3 meter höga grinden till deras Parco (där de och en familj till bor - den andra familjen bortretst). Todd klättrade idag - hur han ska ta sig till jobbet imorrn är ännu så länge en gåta. Bella Napoli!

Ska nu grubbla vidare på Saga. G'natt!

Inga kommentarer: