torsdag 6 december 2007

Förlåt igen..

.. Måste be om ursäkt hela tiden känns det som. För att skriva blogg behövs litet kraft och en klar tanke, och tiiid. Har haft en hel del ont om alla dessa varor.

NATO-damernas Christmas Coffee gick av stapeln igår. Tror att det blev en lätt succé, själv lyckades jag, trots att jag var djupt engagerad, hinna med att göra av med en hel del pengar :o).

Vi letar bil, något som i Svedala är busenkelt men som här är lätt komplicerat. Att köpa bil från de allehanda bilsäljare som finns här är litet som att köpa en gris i en säck. Likaledes på annons. Det finns mängder av bilar till salu på basen men alla är NATO-regade, för oss vore det som att köpa en bil i Frankrike eller Kina. Den ska importeras till Italien. Detta är en procedur som enligt de värsta vittnena kan ta fem månader.... Känns inte som ett alternativ. Återstår de seriösa bilhandlare vi känner till samt helger. Vardagar är inte ett realistiskt alternativ med Jims arbetstider och Linneas läxor.... Nåväl, vi kommer dit. Det gäller bara att vara uthållig.... :o)

För övrigt är det nu både upp- och nedförsbacke inför julen. Uppför är allt som ska hinnas med, det är en del, nedför är ständiga aktiviteter, de flesta rätt trevliga. Vi var idag på officiell grantändning utanför huvudbyggnaden på JFC. Är rätt imponerad av amerikanerna på ett sätt, vad som än händer kan de alltid skaka fram ett mässingsband. Vi hade ett igår på Christmas-coffee, det var ett större idag som tutade julsånger för glatta livet tillsammans med barn och vuxna. Den nya amiralen uppträdde i tomteluva och granen är nu officiellt tänd. Nu väntar Linneas luciatåg på skolan.... och sen.... JULLOV! Vi behöver det.....

Inga kommentarer: