torsdag 13 december 2007

Nu slutlussat - Basta!
















1) I väntan på publiken. Svenska Björn i tomtedräkt och misstänkt stor mage försöker stjäla uppmärksamheten från Lucia.
2) "Nu börjar vi gå!"



Lägg särskilt märke till "tärnrenen" längst till höger. Eller är det en "rentärna"? Hmmmm

























1) Till "Rudolf, the rednosed reindeer" krävs ackompanjemang

2) Linnea, nr 4 från vänster


Puh. Har nog aldrig firat Lucia så grundligt som här. Igår hade vi luciatåget på Linneas skola, 3 svenskar, två danskar och resten inlånade förmågor från allehanda länder, Lucia själv var grekinna. Vi har faktiskt haft en jädrans schå för att få till det, svenska Maritha, danska Marianne och jag, tillsammans med eleverna. Skolan har nästan krävt att vi skulle ordna det men sen har de i vanlig andra bytt tidpunkt 6 ggr eller så, bytt lokal, ett tag var det ingen lokal alls utan utomhus... Förutom ett antal julsånger skulle Luciasången sjungas på danska, svenska och italienska.... Går väl an för oss men inte så lätt för greker eller italienare att sjunga på svenska direkt.

Nåväl, lång historia kort. Vi gick från kaos till succé på 30 minuter blankt. I en stor jympasal fylld med snattrande föräldrar. Alla skötte sig jättebra och ska ha en stor eloge.

Helgas och Björns skola ville också ha ett luciatåg (en Montessoriskola på basen) så idag kvistade vi över dit, Linnea och jag. Det var litet enklare, Linnea som lucia och tre tärnor, varav en skolad sångerska. De fick sjunga luciasången (enbart på italienska) 6 gånger på raken innan alla var nöjda :o).
Det har faktiskt varit riktigt kul, men nu känner jag att vi väntar ett år innan vi sjunger "Oh, dolce Napoli..."

Inga kommentarer: