onsdag 12 december 2007

Fullkomlig kalabalejko.... ;o)

Puh, hemma igen efter en lång och rätt intressant dag. Luciatåget gick från kaos, I kaos, till en liten succé. Känns jättekul. Ska förklara alla omständigheter senare och visa litet bilder.

Vad värre är, är det faktum att vi KAN se fram emot ett par dagars isolering mer eller mindre. Lastbilsblockaden som startade i måndags spred sig under gårdagen kännbart hit ned. Jag hade igår en riktigt hektisk dag men konstaterade under eftermiddagen att det helt plötsligt var kilometerlånga köer till bensinmackarna. Ingen hade förvarnat oss och tyvärr tittar vi ju inte så mycket på TV heller, tror faktiskt att det tog de flesta härnere med överraskning. På kvällen körde vi ned til centrum och hamnen och kunde konstatera att varje mack fortfarande hade långa köer samt att beväpnade poliser stod överallt.

Som det ser ut idag är Neapel mer eller mindre avskuret vad gäller transporter. Alla bensinmackar är tömda, varor börjar redan helt ta slut i affärerna. Nyss ringde danska Marianne från Auchan, det fanns fortfarande några liter mjölk kvar så hon ska försöka knipa dem åt oss. TACK! Mjölken var slut överallt och då vi som sagt inte har så mycket drivmedel är det inte läge att köra 10 mil för ett par liter mjölk. Man överlever utan mjölk också :o)

Iallafall, problemet här, för nästan alla, är ju att vi är helt beroende av våra bilar för att överhuvudtaget ta oss någonstans. Två amerikanska skolor har fått stänga idag och imorgon, lärarna och många av eleverna kan inte ta sig dit. Skolorna på JFC, vår bas, kommer att hålla öppet åtminstone imorgon då vi under eftermiddagen fick en leverans av bensin till basen. Jim fick tillsammans med halva basen skippa jobb och luciatåg för att i två timmar sitta i kö för en ranson på 20 liter bensin. Lärarna köade när vi åkte hem vid 17-tiden.....

Imorrn får de åka in med Marianne, Rune och Signe och så får jag ta hemvarvet på kvällen. Fredag får vi se. Vi har också ett antal svenska gäster på basen, de har varit här för att bese den stora övning som pågår. Några av dem flyger förhoppningsvis hem imorgon, resten på fredag. I annat fall får vi försöka ta hit dem....... Hmmm, det kanske går att använda motorvägen som gångbana om det inte är så mycket bilar i farten. 3 mil, hur lång tid kan det ta att gå hitut?

Tydligen har gårdagskvällen/natten varit kaotisk i stan med slagsmål, skottlossning och några få poliserskorterade transporter. Vi är sårbara i Sverige men här är det extremt. Jag vet inte om det går att föreställa sig därhemma. Tänk er att det inte finns ett enda alternativ för dig att ta dig någonstans utan din bil. Bokstavligen. Eller tja, du kan gå på motorvägen..... Tänk dig att promenera från Norrtull till Upplands Väsby på E4:an..... Ska nog till ett vulkanutbrott för att göra det.....

Ha ha. Fortsättning följer.....

Inga kommentarer: