måndag 10 december 2007

Uuuuh - var det en skorpion?????

Tvättar fönster.... suck. ALLA här har städhjälp men jag vägrar fortfarande i sten. Har faktiskt rätt mycket ledig tid ändå..... Typiskt svensk präktighet, eller hur. Om jag jobbade här vore det en helt annan sak. Förutom två bilar skulle det krävas såväl städhjälp som barnflicka. Jag vet, nu kommer alla ni därhemma sucka och bua igen. Kom hit ska ni får se! Jag jämför med Luca och Michele. Nu har de båda s k "bra" jobb, han är kemist och nåt slags chef på en blodplasmafabrik norr om stan, Michele är biologie dr och forskar kring hjärnans funktioner på ett privat forksningsinstitut inne i stan. Båda har flera mil till jobbet, åt varsitt håll. Valentina går i förskola här där vi bor, halvvägs mellan där de bor och Lucas jobb. De har både städhjälp och barnflicka utan att vara överdrivet välbetalda. Annars skulle det bara inte gå, skolan slutar kl 14-15.... Det finns inga fritids. Inga bussar.

Hmm, ska berätta för dem nångång om svenska fritidshem, barn med busskort runt halsen och egen nyckel..... Det är inte sällan som jag kan jämföra livet här med ett slags svunnet 50-tal. Antingen har du barn och är hemmamamma (jag lovar, det duggar inte tätt med hemmapappor här) eller så arbetar båda föräldrarna hårt och köper "överklassnära tjänster" (förlåt, tycker att det är ett roligt uttryck även om jag inte håller med). Ska du ha barn måste du alltså ha en bra ekonomi, tror inte bidragssystemen är direkt välutbyggda.

Nåja, tog en paus från fönstren och satte mig här vid datorn när hundarna fullkomligt FLÖG iväg nedför trapporna. Sådär som de gör i Munkebo om det smugit in en mus i huset. Brrrrrr, läskigt..... Möss skrämmer mig inte alls. Men tänk om det var en skorpion..... Vår granne har hittat flera stycken inne i huset.... Hmmm, går nog och tar på mig Linneas Foppa-tofflor innan jag fortsätter........

Inga kommentarer: